سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیت الله العظمی سید محمد امین خراسانی
مطلع سخن
دانشنامه عاشورا
دانشنامه مهدویت
یاد یاران


باسمه تعالی

IMG_20200821_063004

IMG_0608-علم-الهدی-e1536838734723


خبر ارتحال فقیه عالیقدر آیت عظمی حاج سید عبدالجواد علم الهدی از مراجع عظام تقلید مقیم تهران واصل و موجب تاثر و تالم گردید. ضمن عرض تسلیت به جامعه روحانیت و حوزه های علمیه، از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو مقام و درجات و برای بیت شریف به ویژه حجت الاسلام و المسلمین اقا سید محمد رضا علم الهدی صبر جمیل و اجر جزیل مسألت دارم.

العبد محمد امین



[ جمعه 99/5/31 ] [ 6:35 صبح ] [ - ] [ ]

d96f062512b74486a715367e60aa0fc0

روز بیست‌وچهارم ذی الحجه روزی است که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله با نصارای نَجران مباهله کرد و پیش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهم‌السلام را زیر عبا جا داد و گفت: پروردگارا هر پیامبری را اهل‌بیتی بوده که مخصوص‌ترین خلق نسبت به او بودند، خدایا اینان اهل‌بیت من هستند، از ایشان شک و گناه را برطرف کن و پاک کن ایشان را پاک کردنی کامل، پس جبرائیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد.

آنگاه رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله آن چهار بزرگوار را برای مباهله به بیرون برد، چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقیقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده کردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعای مصالحه و قبول جزیه کردند.

در این روز حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام در حال رکوع انگشتر خود را به سائل داد و آیه  «انّما وَلِیُّکُمُ الله وَ رَسُولُهُ..» در شأن آن حضرت نازل شد.

واقعه تاریخی مباهله اگر هم سطح با واقعه غدیر نباشد از واقعه غدیر کم اهمیت تر نیست و نشان دهنده جایگاه اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امیرالمؤمنین(ع) است که به منزله جان پیامبر(ص) معرفی شده است.

 در هر صورت این روز دارای شرافت بسیاری است و در آن چند عمل وارد است:

اوّل:

غسل.

دوّم:

روزه گرفتن.

سوّم:

خواندن دو رکعت نماز که در وقت و کیفیت و ثواب مانند «نماز روز عید غدیر» است و اینکه «آیت‌الکرسی» در نماز مباهله باید تا «هُمْ فیها خالدون» خوانده شود.

چهارم:

خواندن دعای مباهله که شبیه به دعای سحر ماه رمضان است :

اللهم إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ بَهائِکَ بِأَبْهاهُ وَکُلُّ بَهائِکَ بَهِیٌّ، اللهم إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهائِکَ کُلِّهِ.....

پنجم:

دعایی که شیخ طوسی و سید ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و «هفتاد مرتبه» استغفار، روایت کرده‌اند بخواند. اول آن دعا «الْحَمْدُ لله رَبِّ الْعالَمِینَ» است. در این روز دادن صدقه به تهی‌دستان به خاطر پیروی از مولای همه مردان و زنان با ایمان و زیارت آن حضرت، شایسته است و مناسب‌تر «زیارت جامعه» است.


[ جمعه 99/5/24 ] [ 6:27 صبح ] [ - ] [ ]

 

IMG_20200803_054009

 

نظر به اعلام وضعیت قرمز کرونا در شهر قم، بدین وسیله به اطلاع می رساند مراسمی که بنا بود با عنوان عیدانه غدیر خم، ساعت 9 الی 11 در دفتر قم، برگزار شود، لغو می گردد. لطفاً اطلاع رسانی فرمایید.

دفتر آیت الله امین خراسانی

 

 


[ دوشنبه 99/5/13 ] [ 6:5 صبح ] [ - ] [ ]

 

e2d93dce0e-5f2330727a1ed85a928b980e

امام زین العابدین علیه السلام در ضمن دعایشان در روز عید قربان و روز جمعه:
پروردگارا! این روز، روزى بابرکت و خجسته است و مسلمانان در این روز، از اطراف زمین تو گرد آمده اند. خواهنده ، جوینده ، امیدوار و بیمناک، همه حاضرند و تو، به نیازهایشان مى نگرى.

 

 

 


[ جمعه 99/5/10 ] [ 5:9 صبح ] [ - ] [ نظرات () ]




 

بیست و پنجم ذی القعده، دحوالارض، روز آغاز پیدایش خشکی های زمین در محل کعبه، از گستره ی آب ها است که از ایام مبارک و بافضیلت محسوب می­شود. به گفته مفسّرین، آیه شریفه« وَالْاَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحیها»؛ «و زمین را بعد از آن با غلتانیدن گسترش داد» (نازعات:30) اشاره به دحوالارض دارد. منظور از دحوالارض(گسترش خشکی های زمین) این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آب‏ فراگرفته بود. که ابتدا محل کعبه و به تدریج سایر خشکی‏ها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده‏تر شدند.آداب و اعمال ویژه‏ای در این روز وارد شده است.    

 

آداب و اعمال شب و روز دحوالارض:

 

1-روزه داشتن، که ثواب هفتاد سال عبادت را دارد

2- احیاء و شب بیداری شب بیست و پنجم، که برابر با یک سال عبادت است

3- ذکر و دعا خواندن

4- انجام غسل به نیّت روز دحوالارض

5- دو رکعت نماز؛ به این صورت که هنگام ظهر (و زوال شمس) دو رکعت نماز بخواند، در هر رکعت یک بار «حمد» و پنج مرتبه سوره «شمس» را بخواند، و بعد از سلام نماز بگوید: «لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّه الْعَلِیِّ الْعَظیمِ». آن گاه این دعا را بخواند: «یا مقیلَ الْعثَراتِ اَقلْنی عَثْرَتی. یا مُجیبَ الدَّعَواتِ اَجِبْ دَعْوَتی. یا سامِعَ الْاَصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی وَارْحمْنی وَتجاوَزْ عَنْ سَیِّئاتی وَما عِنْدی، یا ذَالْجَلالِ وَاالْاِکْرامِ؛ ای در گذرنده لغزش ها، از لغزش [و خطایم [در گذر. ای اجابت کننده درخواست ها، دعاهایم را بپذیر. ای [خدایی] که صداها را می شنوی، صدایم را بشنو [و به من توجّه فرما] و مرا مورد رحمت خویش قرار بده، و از بدی های من و آنچه نزد من است در گذر، ای صاحب جلالت و بزرگواری.»

6- خواندن دعای ذیل: «اَللّهُمَّ داحِیَ الْکَعْبَةِ وَفالِقَ الْحَبَّةِ وَصارِفَ اللَّزْبَةِ وَکاشِفَ کُلِّ کُرْبَةٍ اَسْئَلُکَ فی هذَا الْیوْمِ مِنْ اَیّامِکَ الَّتی اَعْظَمْتَ حقَّها وَاَقدَمْتَ سَبْقَها وَجعَلْتَها عنْدَ الْمؤْمِنینَ وَدیعَةً.....»

7-زیارت ثامن الحجج، امام هشتم علیه السلام از برترین اعمال مستحب این روز می باشد و سخت مورد تأکید و سفارش قرار گرفته است.

8- احیاء و بیدار بودن در شب 25 ذی قعده و انجام عبادات در آن شب برابر با صد سال عبادت است.

 

 


[ جمعه 99/4/27 ] [ 1:0 صبح ] [ - ] [ ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
معرفی حضرت آیت الله امین

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و تهران (دارای رساله علمیه و عملیه)
ذکر ایام
تدبر در قرآن
دانشنامه ی سوره های قرآن
امکانات وب


کل بازدیدها: 100841